Oppskrift på Kyllingnuggets med rotgrønnsaker
0

Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

3 stkpoteter
3 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
1 stksellerirot
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
3 spiseskjehvetemel (kan sløyfes)
½ teskjesalt

Kyllingnuggets:

4 stkkyllingfileter
1 stkegg
100 grambrødsmuler, griljermel eller strøkavring
50 gramparmesan
¼ teskjekajennepepper
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeolje (eller smør) til steking

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  3. Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  4. Kyllingnuggets:

  5. Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.
  6. Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.

Tips:

Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.

Kommentarer