Oppskrift på Kyllingburrito
0

Kyllingburrito

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Lag den gjerne med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme. I denne oppskriften har vi brukt kyllingkjøtt, men du kan også variere med andre typer kjøtt, som biff av okse eller svin indrefilet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

kyllingburrito:

4 stkstore tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkpaprika
2 spiseskjekoriander
400 gramkyllingbryst
1 spiseskjesolsikkeolje til steking
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
400 gramkidneybønner

Guacamole:

2 stkavokado
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeolivenolje
3 spiseskjelimesaft eventuelt sitron
½ teskjesalt eller havsalt
½ teskjepepper

Tilbehør:

4 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
4 spiseskjetomatsalsa
12 stkcherrytomater, delt i to

Slik gjør du det

    Kyllingburrito:

  1. Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm i 10–12 minutter eller som anvist på pakken.
  2. Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander.
  3. Skjær kylling i strimler eller biter. Stek kyllingen i olje sammen med løk, hvitløk og paprika. Krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
  4. guacamole:

  5. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
  6. Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett guacamolen kaldt fram til servering.
  7. Fordel kyllingblandingen på tortillasene, og ha på guacamole, rømme, og salsa. Rull sammen til en burrito. Pynt tallerkenen med cherrytomater.

Tips:

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den lettere på fargen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften