Oppskrift på Kyllingfiletburger med avokado- og rømmesaus
0

Kyllingfiletburger med avokado- og rømmesaus

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Avokado er både godt og mettende. Most sammen med rømme blir det en perfekt saus som paser godt til kylling.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekte potetstaver:

4 stkpoteter, i staver
2 spiseskjerapsolje
2 teskjetørket oregano
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 teskjeTINE Meierismør

Kylling:

4 stkkyllingfileter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjepaprikapulver
1 spiseskjeTINE Meierismør

Avokado- og rømmesaus:

2 stkavokadoer
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
½ stklime

tilbehør:

1 stkhjertesalat, strimlet
2 stktomater, i skiver
½ stkrødløk, i tynne ringer
4 stkhamburgerbrød

Slik gjør du det

    potetstaver:

  1. Sett ovnen på 210 °C.
  2. Skjær potet i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, oregano, salt og pepper, og fordel utover en smurt stekeplate. Stek i ovnen i 20–25 minutter. Snu av og til.
  3. kylling:

  4. Del kyllingfilet i to på langs. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Smelt smør i en stekepanne, og brun kyllingfileten raskt på begge sider på høy varme. La ettersteke på middels varme under lokk til de er akkurat gjennomstekt, i 4–6 minutter.
  5. avokado- og rømmesaus:

  6. Mos avokadokjøtt grovt med en gaffel og vend med rømme. Smak til med salt, pepper og limesaft.

    Tips:

    Ønsker du en glattere saus, kan du kjøre den jevn med en stavmikser.

  7. Del hamburgerbrødene i to, og legg salat og avokado- og rømmesaus på bunnene. Topp med stekt kyllingfilet, tomatskiver, rødløkringer og hamburgerbrød. Server med stekte potetstaver, limebåter og ekstra saus.

Tips:

Skal du steke kyllingfilet, går det raskere om du deler den i to på langs. Da kan den brunes raskt på begge sider og ettersteke noen minutter til den er akkurat gjennomstekt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften