Oppskrift på Osteburger
2

Osteburger

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En hamburger bør ha smeltet ost. Denne saftige cheeseburgeren er overraskende enkel å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramkjøttdeig
1 teskjesalt
½ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
8 skiverNorvegia® Fyldig eller annen god ost
4 stksalatblader
1 stkrødløk
4 stkhamburgerbrød
4 spiseskjeketchup
4 spiseskjesennep

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 100 °C.
  2. Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl, og form kjøttdeigen til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper.
  3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på ost litt før de er ferdig stekt.
  4. Skyll salatblad. Legg dem på et håndkle for å renne av. Skrell og skjær rødløk i tynne strimler.
  5. Varm hamburgerbrød i stekeovnen i noen minutter. Du kan også bruke brødrister.
  6. Legg på salat, burger, ketchup, sennep og rødløk. Server.

Tips:

For å unngå at burgerne eser opp på midten, kan du lage en liten grop med tommelen midt på den ene siden av hver burger.

Kommentarer

Produkter i oppskriften