Hamburgerbrød

(217)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget hamburgerbrød, eller "burgerbolle" som enkelte kaller det, til. Denne oppskriften gir gode og saftige brød. Varier gjerne mellom å servere med kjøtt, kylling eller fisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hamburgerbrød

25 gramTINE Meierismør
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett eller andre typer melk
25 gramgjær (1/2 pakke)
1 teskjesalt
2 desilitersammalt hvete, fin (100 g)
4 ½ desiliterhvetemel (250 g)

Pensling og dryss

2 spiseskjeTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
2 spiseskjesesamfrø

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Smelt smøret i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken. Blandingen skal være lunken, ca. 37 °C.
  3. Smuldre gjæren i en bolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett salt og mel og rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Bruk så mye mel at deigen ikke klisser og elt den godt.
  5. Del deigen i 6 biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter. Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 15 minutter, eller til dobbel størrelse.
  6. Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.

Tips:

En hjemmelaget dipp godt tilsmakt med urter eller andre krydder ved siden av burgerbollen, gjør måltidet enda mer spennende.

Kommentarer

Produkter i oppskriften