Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

46
364
Enkel100 min
Hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget hamburgerbrød, eller "burgerbolle" som enkelte kaller det, til. Denne oppskriften gir gode og saftige brød. Varier gjerne mellom å servere med kjøtt, kylling eller fisk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hamburgerbrød

Pensling og dryss

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Smelt smøret i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken. Blandingen skal være lunken, ca. 37 °C.

  3. 3

    Smuldre gjæren i en bolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.

  4. 4

    Tilsett salt og mel og rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Bruk så mye mel at deigen ikke klisser og elt den godt. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse. (ca. 45 min).

  5. 5

    Del deigen i 6 biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter. Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 15 minutter, eller til dobbel størrelse.

  6. 6

    Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist.

Tips

En hjemmelaget dipp godt tilsmakt med urter eller andre krydder ved siden av burgerbollen, gjør måltidet enda mer spennende.

Del denne oppskriften: