Oppskrift på Kylling og sitronbasilikum
0

Kylling og sitronbasilikum

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på kylling med sitronbasilikum som gir en ekstra smaksnyanse i denne smakfulle kyllingretten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterhurtigris eller annen ris
400 gramkyllingfileter
1 spiseskjemaisolje
1 spiseskjehakket hvitløk
1 spiseskjefrisk ingefær
¼ teskjetørkede chilipulver
3 desilitervann
½ stkterning kyllingbuljong
1 spiseskjeasiatisk fiskesaus
2 teskjemaizena
3 desilitersitronbasilkum eller annen type basilikum
2 spiseskjesitronsaft
1 teskjerevet sitronskall (kan sløyfes om du bruker sitronbasilikum)
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Skjær kylling i strimler. Sett en stekepanne på høy varme. Når pannen er varm, tilsett olje, hvitløk, ingefær, chilipulver og kylling. Rør ofte, og stek kyllingen i ca. 8 minutter, til den er gjennomstekt.
  3. Kok opp vann og bland inn buljong. Bland buljong, fiskesaus og maisenna i en liten bolle, til en jevn røre. Ha blandingen over kjøttet i stekepannen, og rør i ca. ett minutt, til sausen koker.
  4. Ha i basilikumblader, sitronsaft og revet sitronskall, og bland sammen. Smak til med salt, og server med ris.

    Tips:

    Flere typer basilikum passer til denne retten. Bruker du sitronbasilikum, kan du sløyfe sitronskall.

Tips:

Har du ikke fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

Kommentarer