Oppskrift på Grillet kyllingrullade med soltørkede tomater
0

Grillet kyllingrullade med soltørkede tomater

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift som smaker av sol og sommer. Enkel grillrett med kylling, tomater, oliven, fetaost og hjemmelaget tzatziki.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramkyllingfileter
100 gramsoltørkede tomater
100 gramJarlsberg® Revet
4 stkgrillspyd
1 spiseskjeolivenolje
100 gramgrønne oliven
100 gramfetaost
4 stktomater
2 desilitersalatblader

Hjemmelaget tzatziki

3 desilitergresk yoghurt
1 desiliterslangeagurk
2 teskjehvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjehvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Kyllingbrystene snittes på langs og bankes lett. Fordel soltørkede tomater og ost og rull kyllingen sammen. Krydre med salt og pepper.
  2. Del kyllingbrystene i tre skiver og tre det på grillspydet. Pensle kyllingen med olje på hver side av snittflaten og legg på grillen og stek ferdig på begge sider.
  3. Skollede tomater

  4. Legg tomatene i kokende vann et par minutter. Dra av skinnet og del tomatkjøttet i båter.
  5. Hjemmelaget tzatziki

  6. For å lage tzataziki, starter du med å skrelle agurken med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
  7. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Hvis du har tid: La tzatzikien stå minst 1 time og trekke før du serverer den.

  8. Ved servering

  9. Fordel oliven, fetaost, tomater og salat under hvert enkelt grillspyd.

Kommentarer

Produkter i oppskriften