Oppskrift på Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.

    Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

  2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.

  3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.

  4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.

Lignende oppskrifter