Oppskrift på Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus
3

Ovnsbakt kyllingfilet med asiatisk fløtesaus

(71)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med både kjøtt, grønnsaker og saus i én form, går det raskt å lage middag. Denne kyllingformen smaker av Asia, og serveres med ris til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

4 spiseskjekyllingfileter
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkbrokkoli, i små buketter
1 stkrød paprika, i strimler
1 stkrødløk, i tynne båter
3 desiliterTINE Kremfløte
½ desilitersoyasaus
1 desilitersøt chilisaus
3 desiliterris, ukokt

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Brun kyllingfilet raskt på begge sider i smør i en stekepanne på høy varme, i ca. 2 minutter på hver side. Legg over i en ildfast form.

    Tips:

    Ved å brune overflaten på kjøttet før det stekes i ovnen, får du fram en god karamellisert kjøttsmak. Dette kalles Maillardeffekten.

  2. Stek brokkoli, paprika og løk i stekepannen, i ca. 2 minutter. Ha over i den ildfaste formen.
  3. Bland fløte, soyasaus og søt chilisaus, og hell over kyllingen. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av, og server til ovnsbakt kylling, gjerne med litt ekstra soya.

Tips:

Bruk de grønnsakene du selv ønsker. Sukkererter, blomkål, kinakål og squash kan brukes. Tilsett gjerne finhakket chili også, om du er glad i sterk mat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften