Oppskrift på Pølsegryte med gode grønnsaker
0

Pølsegryte med gode grønnsaker

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne supergode gryteretten med pølse, rotgrønnsaker og purre er mild og god på smak. Rømme tilsmakt med sennep setter en ekstra piff på retten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pølsegryte:

6 desilitervann
1 stkgrønnsaksbuljong
6 stkpoteter, i grove biter
¼ stkkålrot, i grove biter
3 stkgulrøtter, i grove biter
1 stklaurbærblad
½ stkpurre, i ringer
500 gramfalukorv, i biter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør:

2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjegrov sennep

Slik gjør du det

    Pølsegryte:

  1. Kok opp vann og buljongterning og ha i potet, kålrot, gulrot og laurbærblad. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.
  2. Tilsett purre og falukorv og kok videre i 3 minutter.

    Tips:

    Bruk gjerne andre pølser, for eksempel røkt kjøttpølse, hvis du liker det bedre.

  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilbehør:

  5. Pisk sammen rømme og sennep, og server til gryteretten.

Tips:

Server gjerne gryten med grovt brød, smør og ost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften