Oppskrift på Makaroniform med røkte kjøttpølser
11

Makaroniform med røkte kjøttpølser

(96)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne barnevennlige hverdagsretten kan fort bli en favoritt. Kokt makaroni, pølser og grønnsaker legges i en form, og vips, så er middagen servert!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

en ildfast form

Ingredienser

5 desilitermakaroni, ukokt
4 stkrøkte kjøttpølser, uten skinn og i skiver
1 stkbrokkoli, i buketter
3 stkgulrøtter, i terninger
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
4 stkegg
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
3 desiliterTINE Revet Ost Original eller annen revet ost

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil fra vannet og skyll makaronien raskt i kaldt vann.

    Tips:

    Planlegg middagen, og kok makaroni dagen før.

  3. Fordel pølse, brokkoli, gulrøtter og makaroni jevnt utover i en ildfast form.

    Tips:

    Annen pølse eller grønnsaker kan brukes.

  4. Pisk sammen melk, egg og crème fraîche, og krydre med salt og pepper. Hell eggestanden over makaronien i formen.
  5. Dryss over revet ost, og stek nederst i ovnen i 30-40 minutter.

Tips:

En frisk blandet salat og hvitløksbaguette smaker godt til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften