Oppskrift på Osso bucco
0

Osso bucco

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Osso bucco med gremolata er en klassisk italiensk rett laget på skiver av mør kalveskank. Server den gjerne til mange i hyggelig lag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiverkalveskank
1 teskjesalt
½ teskjepepper
2 spiseskjeolje
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
1 stkgulrot
1 stkstangselleri
3 desiliterhvitvin
1 stklaurbærblad
2 stilkrosmarin
2 stilktimian
1 stknellikspiker
1 bokshermetiske tomater
1 ½ desiliterhønsebuljong utblandet

Gremolata

1 ½ desiliterbladpersille, hakket
1 stksitron
1 stkhvitløksfedd
½ desiliterolivenolje

Til servering

4 skiverbrød
2 teskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun raskt på begge sider i en stor, vid jerngryte med olje og smør.
  2. Finhakk løk og hvitløk, del gulrot i små terninger og selleri i tynne skiver. Ha i gryten med kjøttet og stek 2-3 minutter.
  3. Hell over vin og la koke inn til væsken er halvert. Tilsett laurbærblad, rosmarin, timian, knust nellik, tomater og buljong.
  4. Dekk gryten med lokk eller folie og sett i ovnen i 1 time og 30 minutter. Fjern lokket de siste 20 minuttene.
  5. Kjør bladpersille, finrevet skall og saft fra sitron, hvitløk og olje i en blender eller kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn mos. Server osso bocco med gremolata og brød og smør til.

    Tips:

    Godt brød med smør er nok tilbehør til denne retten, men det kan også smake med risotto eller potetmos til.

Tips:

Ved å brune kjøttet i smør før koking, får både kjøtt og saus bedre smak. Overflaten på kjøttet blir karamelliserer og gir mer smaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften