Oppskrift på Coq au vin, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Coq au vin

Coq au vin er en fransk klassiker. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk kylling.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Et godt rugbrød passer ypperlig til Coq au vin.

Slik gjør du

  1. Ha rødvin i en bolle. Tilsett hvitløk, laurbærblad og timian.

  2. Del kylling i 8 serveringsstykker. Legg kyllingstykkene i marinade, og sett dem kjølig natten over.

  1. Ta opp kyllingstykkene, og tørk dem med litt kjøkkenpapir. Hell marinaden i en kjele, og kok opp.

  2. Skjær sideflesk i små biter og stek raskt i en stekepanne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli i panna. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene, og brun dem i panna.

  3. Legg kyllingstykkene over i kjelen, og tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Tilsett tomatpuré. La det trekke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.

  4. Hak løk og skjær sopp i terninger. Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.

  5. Rør sammen romtemperert smør og mel. Tilsett smørjevningen i kjelen. Rør jevningen godt ut, og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server Coq au vin med skiver av grovt brød.

Lignende oppskrifter