Oppskrift på Fransk kjøttgryte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fransk kjøttgryte

Smaksrik kjøttgryte av oksekjøtt og bacon. Perfekt å servere når man blir mange rundt bordet, eller som helgemiddag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kjøttet i denne gryten blir bare enda bedre og mørere desto lenger du koker suppen.

Slik gjør du

Fransk kjøttgryte:

  1. Skjær løk, bacon og paprika i biter. Fres det sammen med sjampinjong i en gryte. Er baconet magert, bruker du litt smør til å steke i.

  2. Ta alt ut av gryten. Skjær kjøtt i terninger og brun det i den samme gryten.

  3. Hell over vann og fond (eventuelt buljong) og la det koke under lokk i ca. 30 minutter. Mot slutten av kokingen tilsetter du den stekte blandingen av bacon, sopp, paprika og løk. Ha til sist i fløte og timian.

  4. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fond. Server gjerne med potetstappe.

Potetmos:

  1. Skrell og del potet i terninger. Kok potetene møre, i 10–15 minutter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat.

Lignende oppskrifter