Oppskrift på Lammegryte
15

Lammegryte

(48)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne herlige lammegryten er spekket med gode smaker som tar deg rett til landene rundt Middelhavet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramlammestek (ferdig utbenet)
3 stkløk
2 stkhvitløksfedd
4 stkpaprika
1 stkaubergine
8 stktomater
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjetomatpuré
1 spiseskjefrisk oregano (eller basilikum)
3 stkhønse - eller grønnsakbuljongterninger
3 desiliterTINE Matfløte
1 spiseskjekrydderurt

Slik gjør du det

  1. Skjær kjøtt i biter. Rens og hakk løk, hvitløk og paprika. Skjær aubergine og tomat i biter.
  2. Brun kjøtt i smør i en stekepanne i ca. 2 minutter. Ha stekt kjøtt og stekesjy over i en stor gryte.
  3. Fres løk, hvitløk og paprika raskt. Legg løk, hvitløk, paprika, aubergine og tomat i gryta. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og fløte. La det hele koke på svak varme i ca. 30 min.
  4. Pynt med friske krydderuerter ved servering.

Tips:

Poteter eller store hvite bønner er godt tilbehør

Kommentarer

Produkter i oppskriften