Oppskrift på Lapskaus på 30 minutter
1

Lapskaus på 30 minutter

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på lapskaus med litt mørere oksekjøtt. Slik blir dette en rask og enkel hverdagsmiddag til kalde høstdager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje (evt smør)
5 desilitervann
1 stkgrønnsakbuljongterning eller kjøttbuljongterning
500 gramytrefilet av storfe eller entrecote
4 stkmellomstore poteter
3 stkgulrøtter
1 stkpersillerot
150 gramkålrot
½ stkpurre
½ teskjesalt
½ teskjepepper, gjerne nykvernet

Tilbehør (kan sløyfes):

8 stkflatbrød
littpersille

Slik gjør du det

  1. Ha olje eller smør i en mellomstor gryte og sett den på middels sterk varme.
  2. I en annen gryte koker du opp vann. Når vannet koker, har du i buljongterningen og rører til den er helt løst opp.
  3. Mens du venter på at vannet skal koke, kutter du kjøttet i like store deler. Stek det i den varme oljen. Rør med jevne mellomrom. Kjøttet skal være godt brunet, men trenger ikke være gjennomstekt, siden det skal koke en stund.
  4. Kutt potet, gulrot, persillerot og kålrot i like store biter. Skjær purren i grove ringer, ca. 1 cm tykke.
  5. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet, og fyll på med buljongvannet. La lapskausen koke opp, og la den deretter småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, i 15–20 minutter. Rør av og til. Smak til slutt til med salt og pepper. Server med flatbrød og en kvast persille.

Tips:

Variasjonsmulighetene er mange for lapskaus! Bytt gjerne ut kjøttet med like store stykker av lam eller svin. Hvis du bruker svin,må lapskausen koke litt lenger for at kjøttet skal bli mørt nok.

Kommentarer