Oppskrift på svinegod lapskaus
0

Svinegod lapskaus

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I dette enkle middagstipset flettes friskheten fra sitronen elegant sammen med svinekjøttet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkokefaste poteter i terninger
200 gramgulrøtter
200 gramkålrot
600 gramsvinekjøtt (i strimler eller biter)
1 stkkyllingbuljong (terning blandet i vann)
6 desilitervann
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
½ stksitroner (revet skall av)
4 spiseskjehakkede, friske urter (timian, basilikum eller persille)

Slik gjør du det

  1. Skjær potet, gulrot og kålrot i terninger. Ha kjøtt, potet, rotgrønnsaker og buljong i en kjele og dekk med vann.

    Tips:

    Hvis du bruker kokte poteter og rotgrønnsaker istedenfor ukokte, halverer du tiden det tar å tilberede lapskausen.

  2. Kok under lokk i 20 min eller til potetene er myke.
  3. Krydre med salt, pepper og sitron. Vend inn urter og server.

Tips:

Bruk gjerne rester av svinestek eller koteletter.

Kommentarer