Oppskrift på Kalvestek med glaserte gulrøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kalvestek med glaserte gulrøtter

Kalvekjøtt er lyst, lett, delikat og mørt. Denne oppskriften på en klassisk middag passer fint både som søndagsmiddag og til fest.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det er lurt å bruke steketermometer.

Slik gjør du

Kjøtt:

  1. Sett stekeovnen på 160º.

  2. Smelt smør i en stekepanne. Stek kjøtt på alle sider på sterk varme, til det blir brunt.

  3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og legg det i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser ca. 60º. Steketiden er ca. 1 t og 30 min, men er avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Ønsker du gjennomstekt kjøtt, kan du steke til termometeret viser 70º. Ta kjøttet ut og pakk inn i folie. Hold kjøttet varmt og la det hvile i ca. 15 minutter før oppskjæring.

Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Glaserte gulrøtter:

  1. Kok gulrot knapt møre i lettsaltet vann. Skjær persille i små biter. Smelt smør og honning i en kjele og dypp gulrøttene i blandingen. Rull gulrøttene i persille og krydre med salt og pepper.

Saus:

  1. Smelt smør og hvetemel. Spe ut med fløte og sky fra kjøttet. Smak til med salt og pepper, og kanskje en skvett madeira eller sherry.

    Server kjøttet med poteter, saus, glaserte gulrøtter og ripsgelé.

Lignende oppskrifter