Oppskrift på Biff med bearnessaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Biff med bearnéssaus

«Sauce béarnaise» er en gul, klassisk fransk smørsaus. Her er en oppskrift på entrecôte med perfekt bearnés.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du opplever at sausen skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann.

Slik gjør du

Grønnsaker:

  1. Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.

Bearnéssaus:

  1. Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.

  2. Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.

  3. Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.

    Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.

Biff:

  1. Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener.

    Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.

Lignende oppskrifter