Oppskrift på Biff med bearnessaus
2

Biff med bearnéssaus

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

«Sauce béarnaise» er en gul, klassisk fransk smørsaus. Her er en oppskrift på entrecôte med perfekt bearnés.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grønnsaker:

½ stkblomkål
½ stkbrokkoli
8 stkmedium store poteter

Bearnéssaus:

1 stkløk finhakket
2 stkstangselleri finhakket
5 stkpepperkorn knuste
3 spiseskjeeddik 5%
6 spiseskjevann
3 spiseskjefrisk estragon eller kjørvel, finhakket
3 stkeggeplommer
150 gramTINE Meierismør
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Biff:

4 stkentrecôte eller biff av indrefilet
4 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjefrisk estragon

Slik gjør du det

    Grønnsaker:

  1. Kutt opp blomkål og brokkoli i buketter og kok i 6–8 minutter. Kok poteter møre, ca. 25 minutter.
  2. Bearnéssaus:

  3. Finhakk løk og stangselleri og knus pepperkorn.
  4. Bland løk, selleri, pepper, eddik, vann og halve mengden estragon i en kjele. La koke opp uten lokk. Fortsett kokingen til sausen er redusert til ca. halv mengde. Ha eggeplomme i en bolle og tilsett kokende, silt kraft mens du rører godt hele tiden.
  5. Smelt meierismør. Ha eggeblandingen i en kjele og sett kjelen i et vannbad. Hell i smeltet smør mens du rører kraftig hele tiden. Sausen må ikke koke, da vil den kunne skille seg. Hvis sausen likevel skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann. Smak sausen godt til med estragon, salt og nykvernet pepper.

    Tips:

    Det er også godt å smake til sausen med litt sitronsaft.

  6. Biff:

  7. Stek biff raskt i smør på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter og legg det på glovarme tallerkener. Server med grønnsaker, potet og saus, og litt frisk estragon på toppen.

Tips:

Hvis du opplever at sausen skiller seg, kan det være lurt å vispe inn en skvett kaldt vann.

Kommentarer

Produkter i oppskriften