Oppskrift på Biff og grønnsakswok
1

Biff og grønnsakswok

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Biffkjøtt passer utmerket i en wok. I denne woken har vi brukt blant annet paprika, vårløk, gulrot, sopp og sellerirot.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Buljongblanding:

1 centimeterrevet fersk ingefær
1 teskjerevet appelsinskall
2 stkhvitløksfedd
½ desiliterkjøttbuljong (evt vann tilsatt buljong)
½ desilitersoyasaus

Grønnsaker:

1 teskjegrønn paprika
2 stkvårløk
1 stkgulrot
100 gramsellerirot
50 gramsjampinjong
1 desiliterbønnespire

Kjøtt:

400 gramflatbiff av storfe
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Nudler:

240 gramnudler

Slik gjør du det

    Buljongblanding:

  1. Riv ingefær og appelsinskall, og finhakk hvitløk. Bland buljong, soyasaus, ingefær, hvitløk og appelsinskall i en skål. Sett det til side.
  2. Grønnsaker:

  3. Skyll og rens paprika og vårløk. Del paprikaen i jevnstore biter og vårløk i tynne skiver. Skrell gulrot og sellerirot, og skjær det i tynne skiver. Rens sopp, og del den i skiver. La bønnespirene renne av.
  4. Kjøtt:

  5. Skjær kjøtt i strimler.
  6. Varm olje i en wok eller en stor stekepanne med høye kanter. Brun kjøttet på sterk varme i 3–5 minutter. Legg kjøttet på en tallerken.
  7. Legg paprika, vårløk, gulrot, sellerirot og sopp i woken. Rør inn buljongblandingen og stek videre i 3–4 minutter.
  8. Nudler:

  9. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at de blir ferdige samtidig som resten av maten.
  10. Tilsett bønnespirene og kjøttet. Varm alt i ca 2–3 minutter. Rør med jevne mellomrom. Server med nudler.

Tips:

Her kan du gjerne kutte grønnsakene dagen før, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet, slik at det går fortere når du skal lage maten.

Kommentarer