Oppskrift på Grønnsakswok med svin
0

Grønnsakswok med svin

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Svinekjøtt:

400 gramstrimlet svinekjøtt

Marinade:

3 centimeterfrisk ingefær
1 teskjetørket rosmarin
2 spiseskjesoyasaus
½ desiliterplommesyltetøy
1 stksitron

Grønnsaker:

3 stkgulrøtter
3 stilkstangselleri
1 stkpaprika
4 stkvårløk
300 grammais

Nudler:

500 grameggnudler

Slik gjør du det

    Svinekjøtt:

  1. Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.
  2. Marinade:

  3. Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).
  4. Grønnsaker:

  5. Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.
  6. Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.
  7. Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.
  8. Nudler:

  9. Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
  10. Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.

Tips:

Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.

Kommentarer