Oppskrift på Rask wok med biff og cashewnøtter
0

Rask wok med biff og cashewnøtter

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

240 gramris
400 gramoksefilet
200 gramørretsopp eller annen type sopp
1 stkgrønn paprika
1 stkgul paprika
2 stkpurre
4 stilkstangselleri
3 centimeterfrisk ingefær
2 stkhvitløksfedd
3 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 spiseskjesoyasaus
1 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
50 gramcashewnøtter

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
  2. Skjær kjøtt i tynne strimler.
  3. Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
  4. Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
  5. Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
  6. Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
  7. Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.

Tips:

Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!

Kommentarer