Oppskrift på torsk med eggesaus
1

Torsk med eggesaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig hvit fisk i kombinasjon med en fyldig eggesaus er en lettvint og god fiskemiddag både til travle hverdager og gode søndagsmiddager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramtorskefilet
1 teskjesukker
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Til steking:

2 spiseskjeTINE Meierismør

Eggesaus:

3 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterfiskebuljong
1 teskjemaizena
2 stkegg

Dryss:

2 spiseskjerevet frisk pepperrøtter
½ desiliterfinhakket dill

Slik gjør du det

  1. Sett på en kjele med vann og legg romtempererte egg oppi. Kok opp og beregn ca. 10 minutter fra du la eggene i vannet. Eggene skal være hardkokte.
  2. Strø sukker over fisken, krydre med salt og nykvernet pepper.
  3. Varm smør i en stekepanne og stek torsken på den ene siden. Legg på lokk til fisken er ferdig, ca.10 minutter.
  4. Kok opp fløte og buljong i en kjele, la koke i ca. 5 minutter. Jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Bland i hakket egg og dill, krydre med salt og pepper.
  5. Server torsken med saus, revet pepperrot og dill. Grønne bønner og poteter smaker godt til.

Tips:

Varier denne retten med ulike typer hvit fisk, fersk eller fra frysedisken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften