Oppskrift på Kremet laksegryte
14

Kremet laksegryte

(54)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er en enkel oppskrift på et middagstips med laks laget i gryte, med krepsehaler, crème fraîche, vårløk og dill.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterukokt ris
500 gramlaksefilet eller SALMA
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stksitron, saft og revet skall av
2 desilitervann
1 stkfiskebuljongterning
5 stkvårløk
3 stkflådde tomater
5 desiliterrensede reker eller krepsehaler
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
3 spiseskjefrisk dill

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Vask og tørk laks godt og skjær eller klipp den i terninger.
  3. Kok opp crème fraîche, sitronsaft og vann, og tilsett en smuldret fiskebuljongterning.
  4. Legg laksen i sausen og la den trekke til den er gjennomkokt.
  5. Skjær vårløk i skiver. Skjær et kryss i toppen av tomatene. Dypp tomatene i kokende vann, slik at skallet sprekker. Trekk av skallet. Skjær tomatkjøttet i mindre biter.
  6. Tilsett tomat og vårløk i kjelen, og la alt bli gjennomvarmt. Tilsett krepsehaler like før servering. Smak godt til med salt og pepper.
  7. Strø over sitronskall, og server straks med kokt ris. Pynt med frisk dill på toppen.

Tips:

Laksegryten smaker aller best med selvpillede reker eller krepsehaler.

Kommentarer

Produkter i oppskriften