Oppskrift på Sushisalat med asiatisk dressing
0

Sushisalat med asiatisk dressing

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkmango, i skiver
1 stkavokado, i skiver
1 stkagurk, i skiver
500 gramSALMA, i tynne skiver
1 stksitron
4 spiseskjesoyasaus
2 stkvårløk, i tynne skiver
2 spiseskjesesamfrø

Slik gjør du det

  1. Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
  2. Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.

    Tips:

    Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.

  3. Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.

Tips:

For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.

Kommentarer