Oppskrift på asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing
0

Asiatiske fiskekaker med mango- og rømmedressing

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskekaker er populært hos både store og små, og her er en saftig variant med asiatisk vri servert med mango- og rømmedressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramseifilet uten skinn og bein, i biter
1 stkeggeplomme
2 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 spiseskjerød currypaste
2 spiseskjelimesaft
½ teskjesalt
½ teskjesukker
2 spiseskjefiskesaus
2 spiseskjegriljermel
3 stkvårløk, finskivet
4 spiseskjesesamfrø
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 desiliterris, ukokt
8 bladhjertesalat eller annen salat

Eksotisk rømmedressing

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 desilitermajones
2 spiseskjemangochutney
2 spiseskjekoriander, finhakket

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Kjør fiskebiter, eggeplomme, melk, currypaste, limesaft, salt, sukker og fiskesaus i en kjøkkenmaskin med knivblad til en grov masse.
  3. Vend inn vårløk og form små fiskekaker. Dryss med sesamfrø og stek gylne i smør i en stekepanne på middels høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

    Tips:

    Lag fiskekakene litt små og flate, så går de raskere å steke.

  4. Bland sammen rømme, majones, mangochutney og koriander. Server til fiskekaker med ris.

Tips:

Autentiske asiatiske fiskekaker er ofte servert med peanøttsaus, så det kan være et godt valg om du vil variere litt. Du lager peanøttsaus ved å varme opp 1 del grovt peanøttsmør og 1 del kokosmelk med litt soyasaus, limesaft og chili. Sausen skal ikke koke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften