Oppskrift på stekt seibiff med løk
5

Stekt seibiff med løk

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klassikeren seibiff med løk, laget fra grunnen kan sette en piff på hverdagen til selv den mest kresne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Stekt seibiff med løk

800 grampoteter
4 stkgulrøtter i biter
2 stkløk i skiver
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
720 gramseifilet
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterhvetemel
100 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekapers (kan sløyfes)
½ spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

    Stekt seibiff med løk

  1. Vask poteter godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Skrell gulrøtter, del i biter og kok de møre.
  3. Skjær løk i strimler. Stek løken i smør til den blir gyllen og bløt.
  4. Krydre fisken med salt og pepper og vend den i mel. Stek over middels varme på begge sider til fisken flaker seg.
  5. Smelt smør, og ha i kapers og sitronsaft.

Tips:

#1: Bruk gjerne grovt mel eller strøkavring hvis du ønsker en litt mer sprø konsistens på fisken. Sesamfrø er også et alternativ du kan velge å vende seifiletene i før steking.

#2: Kapers kan du fint erstatte med kokt, hakket egg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften