Oppskrift på Stekt kveite med linser

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt kveite med linser

Fisk, linser og friske rødbeter smaker veldig godt, i tillegg til å være sunt. Linser er også veldig mettende, så dette er en god hverdagsrett.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan bruke hermetiserte linser om du ikke vil koke linser selv. Da vendes de bare inn i kraften for å varmes. Vi har også brukt ferdigkokte, vakuumerte rødbeter for å spare tid.

Slik gjør du

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken.

  2. Del fiskefileten i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør og hakket timian. Legg fisken til side.

  3. Ha buljong og vann i pannen, skrap bunnen med en tresleiv og småkok ca. 1 minutt. Ha i linser og kok til kraften er litt redusert, ca. 5 minutter.

  4. Del rødbete og eple i biter og vend inn. La småkoke 1 minutt. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server med fisken og lettrømme.

    Du kan også bruke mager kesam eller crème fraîche lett til, gjerne rørt med hakkede urter og sitronsaft.

Lignende oppskrifter