Oppskrift på Stekt kveite med linser
0

Stekt kveite med linser

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fisk, linser og friske rødbeter smaker veldig godt, i tillegg til å være sunt. Linser er også veldig mettende, så dette er en god hverdagsrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramkveitefilet
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjefersk timian
2 desilitergrønne linser
1 desiliterhønsebuljongterning
2 desilitervann
4 stkferdigkokte rødbeter
1 stkeple
1 spiseskjehvitvinseddik
½ teskjesitroner
4 spiseskjeTINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken.
  2. Del fiskefileten i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør og hakket timian. Legg fisken til side.
  3. Ha buljong og vann i pannen, skrap bunnen med en tresleiv og småkok ca. 1 minutt. Ha i linser og kok til kraften er litt redusert, ca. 5 minutter.
  4. Del rødbete og eple i biter og vend inn. La småkoke 1 minutt. Smak til med hvitvinseddik, salt og pepper. Server med fisken og lettrømme.

    Tips:

    Du kan også bruke mager kesam eller crème fraîche lett til, gjerne rørt med hakkede urter og sitronsaft.

Tips:

Du kan bruke hermetiserte linser om du ikke vil koke linser selv. Da vendes de bare inn i kraften for å varmes. Vi har også brukt ferdigkokte, vakuumerte rødbeter for å spare tid.

Kommentarer

Produkter i oppskriften