Oppskrift på Grillet fisketaco med mangosalsa
0

Grillet fisketaco med mangosalsa

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Varier tacomiddagene med sunn fisk og en frisk salsa.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramkveitefilet
2 spiseskjerapsolje
1 spiseskjetacokrydder

MANGOSALSA

2 stkmangoer
3 stkvårløk
1 stkrød chili
3 stkpasjonsfrukter
1 stklime
2 spiseskjeolivenolje

TIL SERVERING

1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 spiseskjetacokrydder
4 stktortillalefser
4 stksalatblader
1 stklime

Slik gjør du det

  1. Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem først, ca. 30 minutter. Del fisk i biter og træ på spydene. Gni med olje og dryss over tacokrydder.

    Tips:

    Kveite er best til grill fordi den er fast, men annen hvit fisk smaker også godt.

  2. Grill raskt på høy direkte varme. La ettersteke på indirekte varme i ca. 5 minutter.
  3. Skjær mango i biter, hakk vårløk og chili og skrap ut innmaten av pasjonsfrukt. Vend med limesaft, finrevet limeskall og olje.
  4. Rør sammen rømme og tacokrydder til dressing. Grill tortillalefsene raskt og server med salat, fiskespyd, dressing, mangosalsa og lime.

Tips:

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften