Oppskrift på Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker

Med grillede grønnsaker til blir lettsaltet torsk en middelhavsaffære å nyte på late sommerdager.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: La fisken ligge i kald vann, gjerne rennende, i 2-3 timer før bruk. Dette fjerner noe av saltet og gir et bedre resultat når fisken grilles. Tørk godt med kjøkkenpapir.

Slik gjør du

  1. Bland olje og saften fra lime. Finhakk sitrongress og bladpersille og rør inn. Ha i en form og legg fisken med kjøttsiden ned i marinaden. La den marinere i 30 minutter.

  2. Del squash og aubergine i skiver. Dryss med salt og la trekke på kjøkkenpapir i 10 minutter. Del hjertesalat i fire.

  3. Vend grønnsakene godt med olivenolje, dryss med salt og pepper og grill på begge sider på en varm grill. Ha over sitronsaft før servering.

    Har du en grillstekepanne kan du fint lage slike grønnsaker til kokt eller ovnsbakt fisk, også når du ikke fyrer opp grillen ute.

  4. Rør rømme med hakket gressløk, revet limeskall, litt limesaft, salt og pepper. Smak deg fram.

  5. Grill torsken med skinnsiden ned på en varm grill med lokk på. Fisken er ferdig når kjøttet flaker, ca. 15 minutter. Fjern skinnet og server med grillede grønnsaker og rømmedressing.

Lignende oppskrifter