Oppskrift på Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker
0

Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med grillede grønnsaker til blir lettsaltet torsk en middelhavsaffære å nyte på late sommerdager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterolivenolje
1 stklime
1 stilksitrongress
3 spiseskjebladpersille
800 gramlettsaltet torsk med skinn

GRILLEDE GRØNNSAKER

1 stksquash
1 stkaubergine
½ teskjesalt
2 stkhjertesalat
3 spiseskjeolivenolje
¼ teskjepepper
1 stksitron

RØMMEDRESSING

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
3 spiseskjehakket gressløk
1 stklime
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Bland olje og saften fra lime. Finhakk sitrongress og bladpersille og rør inn. Ha i en form og legg fisken med kjøttsiden ned i marinaden. La den marinere i 30 minutter.
  2. Del squash og aubergine i skiver. Dryss med salt og la trekke på kjøkkenpapir i 10 minutter. Del hjertesalat i fire.
  3. Vend grønnsakene godt med olivenolje, dryss med salt og pepper og grill på begge sider på en varm grill. Ha over sitronsaft før servering.

    Tips:

    Har du en grillstekepanne kan du fint lage slike grønnsaker til kokt eller ovnsbakt fisk, også når du ikke fyrer opp grillen ute.

  4. Rør rømme med hakket gressløk, revet limeskall, litt limesaft, salt og pepper. Smak deg fram.
  5. Grill torsken med skinnsiden ned på en varm grill med lokk på. Fisken er ferdig når kjøttet flaker, ca. 15 minutter. Fjern skinnet og server med grillede grønnsaker og rømmedressing.

Tips:

La fisken ligge i kald vann, gjerne rennende, i 2-3 timer før bruk. Dette fjerner noe av saltet og gir et bedre resultat når fisken grilles. Tørk godt med kjøkkenpapir.

Kommentarer

Produkter i oppskriften