Oppskrift på Sprø torsk i sursøt saus
2

Sprø torsk i sursøt saus

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Marinade:

230 gramananasringer
½ desilitersoyasaus
½ desilitereplesidereddik
2 teskjeSweet Chili saus
500 gramtorskefilet

Ris:

240 gramris

Grønnsaker:

2 stkgrønn paprika
6 stkvårløk

sprø torsk:

2 stkegg
3 spiseskjemaisenna
3 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ desiliterketchup
200 gramhermetiske tomater (1 boks = 400 g)
2 spiseskjeeplesidereddik
1 spiseskjesoyasaus

Slik gjør du det

    Marinade:

  1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
  2. Ris:

  3. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.
  4. Grønnsaker:

  5. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.
  6. sprø torsk:

  7. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.
  8. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.
  9. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.
  10. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.

Tips:

Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Kommentarer