Oppskrift på Sprø torsk i sursøt saus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sprø torsk i sursøt saus

I denne oppskriften har vi kombinert norsk tradisjonell torsk med krydder og sauser som gir retten et asiatisk preg.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dette er en rett som fint kan varieres med andre typer hvit fisk og kylling.

Slik gjør du

Marinade:

  1. Ta vare på kraften fra ananasen. La ananasen renne av. Bland soyasaus, eplesidereddik, ca. halvparten av ananasjuicen og sweet chilisaus. Legg fisk i marinaden og mariner i kjøleskapet i ca. 15 minutter.

Ris:

  1. Kok opp ris etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som fisken.

Grønnsaker:

  1. Skyll og rens paprika for stilk og frø. Del paprikakjøttet i jevne biter. Skyll og rens vårløken og del den i tynne skiver.

sprø torsk:

  1. Visp sammen egg. Ta fisken ut av marinaden. Sikt maisenna over og vend fisken i eggene.

  2. Varm olje til 180 °C i en stekepanne eller wok. Friter fisken til den er gylden, i 3–5 minutter. Legg deretter fisken på et kjøkkenpapir.

  3. Stek paprika til den er myk, i 3–5 minutter. Ha i vårløk, ketchup, hermetiske tomater, eplesidereddik, litt soyasaus og resten av ananasjuicen.

  4. Kok opp, legg i fisk og ananas og server med ris.

Lignende oppskrifter