Oppskrift med Spicy fiskepinner med couscous

Spicy fiskepinner med couscous

0
8
Enkel30 min
I denne oppskriften har vi krydret hjemmelagde panerte fiskepinner med både kajennepepper og chilipulver.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepinner:

  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    chilipulver
  • ½ ts
    kajennepepper
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 stk
    egg
  • 2 dl
    strøkavring , griljermel eller tørkede brødsmuler
  • 1 ss
    olivenolje til steking
  • 600 g
    torskefilet eller annen type fiskefilet

Couscous:

  • 1 ss
    løk
  • 4 stk
    vårløk
  • 4 dl
    vann
  • 400 g
    couscous
  • 1 ts
    paprikapulver

tilbehør:

  • 1 stk
    brokkoli
  • ½ stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Ta fram tre dype tallerkener eller boller. I den ene blander du mel, chilipulver, kajennepepper, salt og pepper. I den andre visper du lett sammen egg. I den tredje har du strøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler.

  2. 2

    Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Skjær torskefilet i ca. 2 cm brede biter. Vend bitene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet av eggene før du vender dem i strøkavring til slutt.

  3. 3

    Stek hver fiskepinne til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for at varmen skal bli jevnt fordelt.

Couscous:

  1. 4

    Kutt løk og vårløk i jevnstore biter. Stek dem på middels sterk varme i 4–5 minutter.

  2. 5

    Kok opp vann. Ha couscousgryn i en gryte. Rør inn paprikapulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Rør inn den stekte løken og vårløken.

tilbehør:

  1. 6

    Damp brokkoli i 4–5 minutter. Server fiskepinner med couscous og brokkoli. Klem litt sitron over fisken ved servering.

Tips

En liten tvist på fiskepinnene til neste gang? Tilsett litt dijonsennep og finhakket persille i eggeblandingen.

Del denne oppskriften: