Oppskrift med Spicy fiskepinner med couscous
0

Spicy fiskepinner med couscous

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften har vi krydret hjemmelagde panerte fiskepinner med både kajennepepper og chilipulver.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fiskepinner:

1 desiliterhvetemel
½ teskjechilipulver
½ teskjekajennepepper
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stkegg
2 desiliterstrøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler
1 spiseskjeolivenolje til steking
600 gramtorskefilet eller annen type fiskefilet

Couscous:

1 spiseskjeløk
4 stkvårløk
4 desilitervann
400 gramcouscous
1 teskjepaprikapulver

tilbehør:

1 stkbrokkoli
½ stksitroner

Slik gjør du det

    Fiskepinner:

  1. Ta fram tre dype tallerkener eller boller. I den ene blander du mel, chilipulver, kajennepepper, salt og pepper. I den andre visper du lett sammen egg. I den tredje har du strøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler.
  2. Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Skjær torskefilet i ca. 2 cm brede biter. Vend bitene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet av eggene før du vender dem i strøkavring til slutt.
  3. Stek hver fiskepinne til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for at varmen skal bli jevnt fordelt.
  4. Couscous:

  5. Kutt løk og vårløk i jevnstore biter. Stek dem på middels sterk varme i 4–5 minutter.
  6. Kok opp vann. Ha couscousgryn i en gryte. Rør inn paprikapulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Rør inn den stekte løken og vårløken.
  7. tilbehør:

  8. Damp brokkoli i 4–5 minutter. Server fiskepinner med couscous og brokkoli. Klem litt sitron over fisken ved servering.

Tips:

En liten tvist på fiskepinnene til neste gang? Tilsett litt dijonsennep og finhakket persille i eggeblandingen.

Kommentarer