Oppskrift på Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter
0

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ovnsbakte gulrøtter:

12 stkgulrøtter
3 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Potetmos:

10 stkpoteter
50 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTINE Matfløte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjemuskat

Urtepanert sei:

100 grambrødsmuler
1 pottepersille (eller valgfri frisk urter)
1 desiliterhvetemel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stkegg
500 gramseifilet, torskefilet eller annen hvit fisk
1 spiseskjeolje
1 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

    Ovnsbakte gulrøtter:

  1. Sett stekeovnen på 170 °C.
  2. Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
  3. Potetmos:

  4. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.
  5. Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.
  6. Urtepanert sei:

  7. Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.
  8. Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.

    Tips:

    Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

  9. Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.
  10. Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Tips:

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Kommentarer

Produkter i oppskriften