Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

Urtepanert sei med potetmos og ovnsbakte gulrøtter

0
47
Enkel40 min
Dette er en type hjemmelagde fiskepinner av sei, som med litt persille eller andre friske urter blir enda bedre på smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte gulrøtter:

  • 12 stk
    gulrøtter
  • 3 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Potetmos:

Urtepanert sei:

  • 100 g
    brødsmuler
  • 1 potte
    persille (eller valgfri frisk urter)
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 stk
    egg
  • 500 g
    seifilet , torskefilet eller annen hvit fisk
  • 1 ss
    olje
  • 1 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 170 °C.

  2. 2

    Skrell og skjær gulrot i jevnstore biter. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form og vend gulrøttene i dette. Stek gulrotbitene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.

Potetmos:

  1. 3

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Sil av kokevannet.

  2. 4

    Kok opp smør og matfløte i en annen gryte på middels sterk varme. Ha i potetene og tilsett smør og matfløte. Mos potetene og smak til med salt, pepper og muskat. Hold potetmosen varm ved å legge på et lokk og sette varmen til lav styrke.

Urtepanert sei:

  1. 5

    Ha brødsmuler, urter, salt og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til du har finhakkede grønne smuler, i ca. 1 minutt.

  2. 6

    Bland mel, salt og pepper i en dyp skål. I en annen skål visper du lett sammen egg. I en tredje skål har du brødsmulene med urtene.

    Tips

    Har du glutenintoleranse, kan du fint bruke glutenfritt mel, som maismel, rismel eller liknende.

  3. 7

    Stek seifilet. Varm opp en blanding av olje og smør i en stekepanne på middels sterk varme.

  4. 8

    Vend fiskefiletene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet med egg, og vend dem så i brødsmulene. Stek fiskefiletene i pannen til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Tips

En miks av raspet gulrot og raspet eple er kjempegodt sammen med fiskepinner.

Del denne oppskriften: