Oppskrift på Rekecouscous
0

Rekecouscous

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne retten balanserer surt og søtt på en utsøkt måte og smaker godt både som en lun salat eller som egen rett til lunsj eller middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desilitervann
1 stkgrønnsakbuljongterning
3 desilitercouscous
½ spiseskjeTINE Meierismør
1 stkavokado
1 stkeple
2 stilkselleri
500 gramrensede reker
1 desiliterfinklippet gressløk

Tilbehør

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 teskjeflytende honning
1 stklime revet skall og saft av
¼ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann med buljongterning. Rør i couscousgryn og tilsett smør. La det stå under lokk i ca. 5 minutter.
  2. Del avocado i to, ta ut stenen og skrell. Skjær kjøttet i terninger. Fjern kjernehuset i eplet og skjær i tynne skiver. Skjær stilksellerien i cm-tykke biter. Bland frukt- og grønnsakhakket i couscousen. Vend inn reker og gressløk. Smak til salt og nykvernet pepper.
  3. Tilbehør

  4. Rør sammen rømme, honning, lime, salt og pepper til en saus. Server sausen til couscousblandingen.

Tips:

Couscous består av durumhvetens kjerne og kan brukes både i desserter og sammen med kjøtt, fisk og grønnsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften