Oppskrift på Plukkfisk
0

Plukkfisk

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramkokt torsk, eller annen hvit fisk
10 stksmå poteter
½ stkpurre, i skiver
3 stkgulrøtter, i små terninger
4 desiliterfrosne erter
2 spiseskjeTINE Meierismør

Hvit saus

2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjemalt muskat

Slik gjør du det

  1. Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.
  2. Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang.
  3. Fres skivet purre og gulrotterninger i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Ha i erter og stek videre i 3 minutter.
  4. Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Server gjerne sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.

Tips:

Har du ikke kokt fisk liggende, kan du trekke lettsaltet torsk eller annen hvit fisk i vann i 10-20 minutter avhengig av fisketype og størrelse på stykkene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften