Oppskrift på Plukkfisk, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Plukkfisk

Plukkfisk er en fin måte å få brukt opp fisk og andre rester på. Det er også en veldig barnevennlig måte å servere fisk på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke kokt fisk liggende, kan du trekke lettsaltet torsk eller annen hvit fisk i vann i 10-20 minutter avhengig av fisketype og størrelse på stykkene.

Slik gjør du

  1. Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.

  2. Lag hvit saus. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver omgang.

  3. Fres skivet purre og gulrotterninger i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Ha i erter og stek videre i 3 minutter.

  4. Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.

    Server gjerne sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.

Lignende oppskrifter