Oppskrift på Klassisk Bacalao
0

Klassisk Bacalao

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dlolivenolje
2 stkløk, i tynne skiver
½ dltomatpuré
1 stkrød paprika, i tynne skiver
10 stkpoteter, i tynne skiver
800 gferdig utvannet klippfisk, i biter på 3-4 cm
1 stkrød chili, (uten frø) finhakket
800 ghermetiske tomater, hakkede
¼ tskajennepepper
½ tssalt
½ tskvernet sort pepper
100 gsorte oliven, uten stein

Slik gjør du det

  1. Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.
  2. Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.
  3. Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.
  4. Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.
  5. Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.

Tips:

Dersom du ønsker en kortere tilberedningstid, kan du koke poteter, dele i skiver og vende inn rett før servering.

Kommentarer