Oppskrift på laks med appelsinsaus
2

Laks med appelsinsaus

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en utrolig frisk og herlig lakserett som passer perfekt å servere en vakker sommerdag så vel som resten av året.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
4 skiverSALMA
2 spiseskjeTINE Meierismør

Appelsinsaus:

50 grampersillerøtter evt. sellerirot
1 stkrød paprika
1 stkgulrot
4 stkhvitløksfedd
3 spiseskjefinhakket purre
½ desiliterfinhakket basilikum
2 desiliterfiskebuljong
3 desiliterTINE Matfløte
2 spiseskjerevet appelsinskall

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  3. Skjær persillerot og paprika i terninger, gulrot i staver og hvitløk i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og kok i buljongen til de er lett møre.
  4. Ha i fløte og appelsinskall, og la det koke til det begynner å tykne. Smak godt til med salt og pepper.
  5. Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge.
  6. Etterstek i ovnen i 6-7 minutter. Da er fisken klar. Server laksen med appelsinsaus og gode kokte poteter.

Tips:

Det er vikitg å ikke oversteke laksen. Den er på sitt aller beste medium rå og med en kjernetemperatur på 48 grader.

Kommentarer

Produkter i oppskriften