Oppskrift på Fish’n’chips med grønnsaker og fetadipp
0

Fish`n`chips med grønnsaker og fetadipp

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger ikke å dra til England for å spise klassikeren fish`n`chips. Dette er en flott hverdagsmiddag som ikke krever for mye. Her serveres ovnsbakte poteter som «chips» og grønnsaker og fetadipp som tilbehør.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkstore poteter, i staver
2 spiseskjerapsolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Fetadipp

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 desilitersmuldret fetaost
½ teskjefinhakket hvitløk
¼ teskjepepper

Tilbehør

4 stkgulrøtter
1 buntstangselleri
1 pakkesukkererter
1 stksitron

Tempurarøre og fisk

250 gramhvetemel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 teskjebakepulver
2 ½ desiliterfarris
1 literfrityrolje
700 gramtorskefilet

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 210 °C. Skjær poteter i staver på langs, ca. 1,5 cm tykke. Vend med olje, salt og pepper og fordel utover en stekeplate. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Vend av og til.

    Tips:

    Vil du ha klassisk pommes frites til, kan du kjøpe frosne i butikken og steke i ovn etter anvisning på pakken.

  2. Rør sammen rømme, smuldret fetaost, hvitløk og pepper. Del gulrot og selleri i staver, og legg i en skål med sukkererter. Del sitron i båter.
  3. Rør hvetemel, salt, pepper, bakepulver og Farris sammen til en jevn røre.
  4. Varm opp olje til 180 °C i en vid kjele. Del fisk i biter og dypp i tempurarøre så de er godt dekket. Friter gylne på begge sider i olje. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på kjøkkenpapir slik at den får renne av seg.
  5. Server fritert fisk og ovnsbakte potetstaver med friske grønnsaker, fetadipp og sitron.

    Tips:

    Server gjerne med ketchup.

Tips:

Det er mest vanlig å bruke hvit fisk til denne rette, men du kan også bruke laks. Tempurarøren kan også brukes til å fritere kylling eller grønnsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften