Oppskrift på Pannestekt torskefilet med kapers og persillesmør, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.

Slik gjør du

  1. Ha potet i en kjele, og kok opp.

  2. Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.

Dressing:

  1. Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.

Torsk:

  1. Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.

  2. Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.

Kapers- og persillesmør:

  1. Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.

  2. Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.

Lignende oppskrifter