Oppskrift på Pannestekt torskefilet med kapers og persillesmør
0

Pannestekt torskefilet med kapers- og persillesmør

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Torsk er favorittfisken hos mange. Her serveres den med kapers- og persillesmør. En frisk fennikel- og reddiksalat hører med, sammen med kokte poteter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
2 stkfennikel
1 pakkereddik

Dressing:

2 spiseskjepresset sitroner
5 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
½ teskjemalt sort pepper

Torsk:

4 stktorskefilet, uten skinn og bein
1 teskjesalt
½ teskjehvit pepper
4 spiseskjehvetemel
3 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Kapers- og persillesmør:

100 gramTINE Meierismør
1 glasskapers, silt av
1 desiliterbladpersille, finhakket
2 stksitroner, presset

Slik gjør du det

  1. Ha potet i en kjele, og kok opp.
  2. Rens og vask fennikel og reddik, del i tynne skiver og legg i iskaldt vann.
  3. Dressing:

  4. Bland sammen sitronsaft, olje, salt og pepper.
  5. Torsk:

  6. Krydre torsk med salt og pepper, vend deretter i hvetemel.
  7. Smelt smør i en stekepanne, på sterk varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side, til den er gyllen og så vidt gjennomstekt. Ta den ut av panna og dekk til med aluminiumsfolie.
  8. Kapers- og persillesmør:

  9. Ha smør i en panne på middels varme, og la det bli lys brunt. Tilsett kapers og persille, og rør godt. Tilsett saft av 2 sitroner. Bland godt, legg torsken over og øs over med litt av smøret.
  10. Sil vannet av fennikel og reddik, og vend inn dressingen. Server med kokte poteter.

Tips:

Dersom du skal lage mat til mange kan du brune torsken raskt og ettersteke den i ovn ved 200°C, i 8-10 minutter, til den flaker seg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften