Oppskrift på Gresk fiskegryte
0

Gresk fiskegryte

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er oppskrift på en smakfull, tomatbasert fiskegryte med inspirasjon fra Hellas. Serveres gjerne med godt brød ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 grambreiflabbfilet eller annen hvit, fast fisk
½ desiliterhvetemel
½ teskjegurkemeie
¼ teskjepepper
2 spiseskjeolivenolje
2 stkløk i tynne skiver
½ stkfennikel i tynne skiver
3 stkfinhakket hvitløksfedd
400 gramhermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
75 gramsorte oliven uten kjerne
3 desiliterfiskekraft (evt. vann tilsatt buljong)

Slik gjør du det

  1. Skjær fisken i store biter, og legg bitene i en stor bolle. Ha hvetemel, gurkemeie og pepper i bollen. Rist lett slik at alle fiskestykkene blir dekket med melblandingen.
  2. Varm opp oljen i en stekepanne på middels sterk varme. Stek fisken på alle sider i ca. 3-4 minutter, til de har fått en lys gyldenbrun farge. La fisken renne av på et kjøkkenpapir.
  3. Stek løk og fennikel i stekepanna i 2-3 minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitløk, oliven og fiskekraft, og la det småkoke på middels sterk varme til det begynner å tykne litt.
  4. Legg så fisken i sausen, og la det trekke i sausen i ca. 5 minutter. Smakt til med salt og pepper, og server.

Tips:

Retten kan varieres med forskjellig type hvit fisk, f.eks. torsk eller sei.

Kommentarer