Oppskrift på Fiskepanne med tomat
2

Fiskepanne med tomat

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god fiskemiddag med mye smak. Pannen inneholder også mange herlige grønnsaker, så her får du alt i en middag!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fiskepanne med tomat

500 gtorskefilet eller annen hvit fisk
2 dlris eller andre gryn
1 stkliten purre
1 stkfennikel
2 stkgulrøtter
1 ssTINE Meierismør
2 tskarri
1 sstomatpuré
400 gknuste hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
2 dlvann
1 stkhønsebuljongterning eller fiskefond
½ stkappelsiner
1 ½ dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    Fiskepanne med tomat

  1. Tin fisken om du bruker frossen fisk.

    Tips:

    Lag med den fisken som du har tilgjengelig, gjerne fra fryseren. Halvtin fisken og tørk den godt før den legges i pannen.

  2. Kok ris eller andre gryn etter anvisning på pakken.
  3. Rens og strimle purreløk og fennikel grovt. Skrell og del gulrot i skiver.
  4. Stek grønnsaker i smør. Rør i karri og tomatpure og stek i ytterligere noen minutter. Tilsett tomater, vann og buljong.
  5. Riv skallet fra appelsin og press ut saften. Bland saft og skall i gryten sammen med crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  6. Skjær fisken i store biter og legg i kjelen. Legg på lokk og la det koke i 5 minutter.
  7. Server panne med ris og gjerne en salat.

Tips:

Har du ikke torsk, så finnes det mange gode alternativer på hvit fisk, for eksempel sei, kveite, steinbit eller uer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften