Laksegryte med dill

Laksegryte med dill

4
10
Enkel20 min
Laks er en rimelig og lett tilgjengelig fisk som de fleste liker smaken på. Denne oppskriften gir deg en lettvinn og god laksegryte. Sammen med knuste tomater, løk, dill og litt krydder, får fisken godt selskap. Server gjerne ris eller couscous ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksegryte med dill

  • 2 stk
    løk
  • 1 ss
  • 400 g
    knuste hermetiske tomater
  • 1 dl
    vann
  • 2 ss
    frisk, hakket dill
  • 500 g
    skinn og benfri laksefilet
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp risen etter anvisning på pakken.

Laksegryte med dill

  1. 2

    Rens og skjær løken i båter. Fres løken i smør i en kjele. Tilsett tomater, vann og dill. La det koke i 2-3 minutter.

  2. 3

    Skjær laksen i 2 cm store biter. Legg i laksen og la det trekke i 3-4 minutter på svak varme. Smak til med salt og pepper.

  3. 4

    Server med ris og en klatt creme fraiche.

Tips

Dersom du ønsker det, så kan vann byttes ut med tørr hvitvin.

Del denne oppskriften: