Oppskrift på Karripanert fisk
0

Karripanert fisk

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er ikke alltid man har god tid til å lage middag. Her er oppskrift på en typisk hverdagsmiddag hvor vi har panert hvit fiskefilet og gitt den en smak av karri. Sausen er veldig enkel og god og er en blanding av lettrømme, chilisaus, agurk og persille. Server gjerne med kokte poteter og brokkoli.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramfiskefilet, av sei eller torsk
1 stkegg
½ desiliterhvetemel
1 teskjekarri
1 teskjesalt
2 spiseskjeTINE Meierismør

Saus

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjechilisaus, eller ketchup
1 desiliterfinhakket slangeagurk, eller syltet agurk
2 spiseskjehakket persille

Slik gjør du det

    Fiskepanering

  1. Visp egget på en tallerken. Bland mel, karri og salt på en annen. Paner filetene, først i egget, siden i melblandingen. La det tørke litt på yttersiden.
  2. Stek filetene i smør på ganske svak varme, 3-4 min på hver side.
  3. Bland ingrediensene til sausen i en bolle, og smak den godt til med salt og pepper.
  4. Server fisken med saus, kokte poteter og lettkokt brokkoli.

Tips:

Bytt gjerne ut hvetemel med strøkavring for en enda sprøere stekeskorpe på fisken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften