Oppskrift på sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sesambakt fiskefilet med sweet chili-raita

Oppskrift på lekker, god og rask fiskemiddag. Her har vi sesampanert en seifilet og serverer de hjemmelagde fiskepinnene med nykokt ris og sweet chili-raita. Raita er et indisk tilbehør laget av yoghurt eller syrnet melk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Ris

  1. Kok ris som anvist på pakningen.

Sesambakt fiskefilet

  1. Finn fram tre tallerkner. Bland mel og salt i en dyp tallerken. Visp egget sammen på en annen tallerken sammen med 1 ss vann. I den tredje tallerkenen heller du sesamfrøene.

  2. Skjær fisk i ca. 1 cm tykke pinner. Vend dem først i mel, så i egg og til slutt i sesamfrø. Legg dem på en flat tallerken.

  3. Ha stekepannen på middels sterk varme og smelt smøret. Når pannen er varm steker du halvparten av fiskepinnene i ca. 3 minutter på hver side. Stek resten på samme måte.

Søt chili-raita

  1. Bland yoghurt og sweet chilisaus i en bolle.

  2. Server fiskepinnene med raita, kokt ris og grønnsaker, for eksempel paprika, i staver.

Lignende oppskrifter