Oppskrift på Kremostlaks på rotgrønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kremostlaks på rotgrønnsaker

En god og næringsrik lakserett som passer til både hverdags og fest. Fylt med en grønnsaker og toppet med kremost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Det smaker også godt med brekkbønner eller snittbønner i stedet for kikerter.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør en stor ildfast form.

  2. Kok opp vann og buljong. Skrell og del gulrot og eventuelt andre grønnsaker i strimler, og legg dem i formen. Dryss over salt, og hell over buljongen. Sett i ovnen og la det stå i ca. 15 minutter.

  3. Skjær laks i porsjonsstykker og lag et dypt kutt i hvert stykke. Legg laksebitene på grønnsakssengen, og fordel kremosten i snittene på laksen. Dryss litt salt og pepper over fisken. Tilsett de ferdigkokte kikertene.

  4. Sett i ovnen igjen i ytterligere ca, 10 minutter, til fisken er knapt gjennomstekt. Pynt med litt dill ved servering.

Lignende oppskrifter