Oppskrift på Gratinert torsk med gulrotstuing, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gratinert torsk med gulrotstuing

I denne smakfulle retten lar vi noe av det beste fra Norge møte Italia. Fersk torskefilet med smeltet mozzarella, gulrotstuing og brokkoli er både sunt og godt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Sprøstekt bacon er veldig godt til denne retten.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C . Del potet i tykke skiver og kok til de er ferdige, i ca. 10 minutter.

  2. Skrell gulrot og skjær i biter. Kok gulrotbiter myke i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil fra vannet, og la bitene dampe seg tørre.

  3. Smelt smør i en kjele, og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene, og smak til med salt og pepper.

  4. Rens brokkolien og skjær den i buketter. Kok brokkoli i lettsaltet vann i 2 minutter.

    Brokkoli kan byttes ut mot asparges eller bønner.

    Hvordan bruke hele brokkolien

  5. Smør en ildfast form og legg fiskestykkene oppi. Krydre med salt og pepper, og legg på mozzarella og timian. Stek midt i ovnen til fisken er gjennomstekt og osten er smeltet. Det tar ca. 8 minutter.

Lignende oppskrifter