Oppskrift på Kremet rask fiskegryte
6

Kremet rask fiskegryte

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne gryteretten med fisk og friske grønnsaker er et bevis på at det er enkelt med fisk til middag, og veldig, veldig godt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

700 gramtorskefilet eller annen hvit fisk
3 stkgulrøtter
1 ½ stkliten purre
2 stkpaprika
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 desilitervann
1 stkfiskebuljongterning
3 desiliterTINE Matfløte
100 gramsukkererter
¼ stksitroner (kun saften)
½ teskjerevet sitronskall
½ teskjesalt
½ teskjepepper

2 ½ desiliterukokt ris

Slik gjør du det

  1. Skjær fisk i terninger på ca. 3 cm. Skrell gulrot og skjær dem i små terninger. Rens purre og paprika og snitt i tynne skiver.
  2. Ha smør i en kjele og stek gulrøtter over middels varme til de blir lett møre, ca. 3-4 minutter. Tilsett purre, paprika og hvitløk.
  3. Tilsett vann og buljongterning og la det småkoke ett par minutter. Ha fløte i kjelen og kok opp.
  4. Kok risen som anvist på pakken.
  5. Ha i fiskebiter og bland dem inn sammen med grønnsakene. La det koke over lav varme i rundt tre minutter med lokk. Ta kjelen av varmen.
  6. 6. Skyll sukkerertene og snitt i strimler. Tilsett sukkererter, og la fisken trekke ferdig i sausen i tre minutter – fortsatt under lokk. Rør lett rundt i kjelen, slik at fisken ikke faller fra hverandre. Krydre fiskegryta med sitronsaft, sitronskall, salt og pepper.

Tips:

Torsk, sei og hyse er god fisk til denne raske gryta – enten hver for seg eller sammen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften