Oppskrift på Het gryte for to
1

Het gryte med scampi

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 grampasta
½ stkrød chili
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkfinhakket hvitløksfedd
1 stkhakket sjalottløk
200 gramscampi (ferske eller frosne)
1 spiseskjekonsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
3 stkcherrytomater delt i to
150 gramsukkererter
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ desiliterhakket frisk basilikum
2 spiseskjecognac
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.
  3. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.
  4. Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.

    Tips:

    Server gjerne med godt brød.

Tips:

Deles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.

Kommentarer

Produkter i oppskriften