Oppskrift på Fisk- og skalldyrsgryte

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fisk- og skalldyrsgryte

Denne fiskegryta med skalldyr er en kremet variant av klassisk bouillabaisse med både fisk, skjell og scampi.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarsel på www.matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Slik gjør du

 1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.

 2. Finhakk løk og fres i en gryte med litt smør. Hell i kraften og kok opp. Ha i blåskjellene og damp under lokk til de har åpnet seg, ca. 5 minutter.

 3. Sil av kraften og bland med tomatjuice og vann. Avkjøl blåskjellene noe og pill innmaten fra skjellene. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

  Blåskjell gir en spesielt god kraft i denne retten, men du kan også bruke blåskjell i lake. Da må du tilsette litt mer fiskekraft. Smak deg frem.

 4. Del laks og torsk i biter og skrell den rå scampien. Vend med olje, paprikapulver og safran. Del gulrøtter og selleri i små biter.

 5. Smelt smør i en gryte. Tilsett mel under omrøring og rør til jevn. Spe gradvis med tomatjuice, vann og kraften fra blåskjellene. Rør hele tiden slik at du unngår klumper.

 6. Rør inn Crème Fraîche og fordel fisk, scampi, gulrot og selleri i gryten, legg på lokk og la småkoke i 5 minutter. Vend inn blåskjell. Server med litt ekstra Crème Fraîche og litt frisk dill.

Lignende oppskrifter