Oppskrift på Pad Thai
2

Pad Thai

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag en av Thailands mest populære nudelretter på under en halv time. Denne raske versjonen er en variant for oss som har liten tid, men som gjerne vil ha den gode smaken av det thailandske kjøkken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pad Thai

150 gramrisnudler
2 spiseskjesukker
½ desiliterketchup
3 spiseskjefiskesaus
¼ teskjepepper
½ teskjeknust chili
2 spiseskjemaisolje
400 gramscampi uten skall
2 stkstore egg
1 desiliterbønnespire
1 desiliterfinhakket vårløk
1 feddhakket hvitløk
2 spiseskjeusaltet peanøtter

Slik gjør du det

  1. Kok opp én liter vann. Ha nudler i en stor bolle. Ha over varmt vann slik at det dekker nudlene. La det stå 12 minutter, eller til nudlene er møre. Hell av vannet.
  2. Bland ketchup, sukker, fiskesaus, pepper og chili i en liten bolle .
  3. Varm halvparten av maisoljen i en stor stekepanne, på middels høy varme. Legg i scampi. La scampiene frese i pannen i to minutter, eller til de er ferdige. Ta ut scampiene av stekepannen.
  4. Skjær hvitløk og vårløk i små biter, og del spirene. Ha i resten av oljen i stekepannen, og hold varmen middels høy. Pisk eggene og ha dem i stekepannen. Stek eggeblandingen under omrøring. Ha i spirer, vårløk og hvitløk, og stek i ett minutt. Tilsett nudler, ketchupblandingen og scampi. Bland godt og varm opp. Del peanøttene i små biter, og dryss over.

Tips:

#1: Scampi kan byttes ut med reker. Pass da bare på at rekene ikke varmes for mye for da blir de seige. Hopp derfor over punkt nr 3, og tilsett rekene heller helt til slutt.

#2: Hvis du ikke tåler peanøtter, kan du fint droppe å ha det med.

Kommentarer