Oppskrift på Fiskegrateng med makaroni

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskegrateng med makaroni

En enklere, smakfull og mer familievennlig norsk fiskerett skal du lete lenge etter. Kombinasjonen av hvit fisk, varm hvit saus og sprø strøkavring får selv den mest innbitte fiskemotstander til å prøvesmake. Server gjerne klassikeren hjemmelaget fiskegrateng med revne gulrøtter, kokt potet og litt smeltet smør.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Fiskegrateng er en ypperlig måte for deg å bruke opp fiskerester fra dagen før. Steketiden vil være litt kortere når du bruker ferdig kokt fisk.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.

  2. Kok makaronien som anvist på pakken i lettsaltet vann.

Hvit saus

  1. Smelt smøret i en kjele og rør inn mel. Spe på med litt og litt av melken til du får en fin og klumpfri saus. Krydre med salt og pepper. Til slutt rører du inn egget.

Steking

  1. Skjær fisken i biter og vend den sammen med purre i sausen. Fordel alt i formen. Dryss over strøkavring og stek midt i ovn i ca 30 minutter.

Lignende oppskrifter